Fair-use-Policy

Fair-use-Policy van VoiceOne Mobiel

De algemene regel is dat zo lang u meer tijd in Nederland besteedt dan in het buitenland, of u uw mobiele toestel meer in Nederland gebruikt dan in het buitenland, u in de EU kunt roamen binnen uw bundel en voor de nationale buitenbundeltarieven. Dit wordt gezien als redelijk gebruik (fair use) van roaming diensten.

Er is sprake van onredelijk verbruik als de eindgebruiker gedurende een periode van vier maanden méér tijd in het buitenland doorbrengt dan in Nederland en méér verbruik vertoont in het buitenland dan in Nederland. Voor de 12 GB, 18 GB en 36 GB bundels, kunt u maximaal de helft van uw data bundel (per maand) gebruiken in de EU.

N.B. Deze FUP is niet van toepassing op grenswerkers.

Voorwaarden voor redelijk gebruik
De Fair Use Policy (FUP) van VoiceOne is gebaseerd op richtlijnen van de Europese Commissie om onredelijk gebruik in het buitenland te voorkomen. Het gebruik van data binnen de EU is namelijk niet bedoeld voor onredelijk (permanent) gebruik in het buitenland. Daarom heeft de Europese Commissie voorzorgsmaatregelen opgesteld voor mobiele operators om onredelijk gebruik te voorkomen.