Hoe werkt nummerbehoud?

  1. Klantenservice
  2. Mobiele telefonie
  3. Hoe werkt nummerbehoud?

Leuk dat je klant wilt worden met behoud van je (oude) nummer. Hiervoor zijn een paar opties. We leggen dit graag voor je uit op deze pagina.

Nummerbehoud aanvragen voor een mobiel abonnement

Stap 1: Bij het aanvragen van nummerbehoud hebben we een aantal gegevens van je nodig. Denk hierbij aan de provider waar je nummer nu actief is en het simkaartnummer van je huidige simkaart. Hiermee verifiëren we dat je de rechtmatige eigenaar bent van dit nummer.

Stap 2: We nemen contact op met je huidige provider om de aanvraag in te dienen. Dit gaat automatisch. Op basis van de door jou aangeleverde gegevens wordt dit goed- of afgekeurd door je oude provider. Er wordt dan een datum teruggekoppeld waarop we je nummer kunnen overnemen van je oude provider. Bijvoorbeeld of je nog in contract zit, of een opzegtermijn hebt (meestal 1 maand bij abonnementen, 1 werkdag bij prepaid).

Stap 3: We communiceren de datum dat je nummer naar VoiceOne overgezet wordt. Op diezelfde dag stopt je simkaart en bijbehorende abonnement automatisch bij je oude provider. Je hoeft dus zelf niet op te zeggen en betaald niet dubbel.

Nummerbehoud aanvragen voor een vast abonnement

Stap 1: Bij het aanvragen van nummerbehoud van een vast nummer hebben we een aantal gegevens van je nodig. Zoals op welke tenaamstelling het nummer actief is bij je huidige provider. Staat je nummer op een bedrijfsnaam? Dan hebben we die bedrijfsgegevens nodig. Ook is het adres waarop je abonnement nu actief is van belang voor de acceptatie door de oude provider.

Stap 2: We nemen contact op met je huidige provider om de aanvraag in te dienen. Dit gaat automatisch. Op basis van de door jou aangeleverde gegevens wordt dit goed- of afgekeurd door je oude provider. Er wordt dan een datum teruggekoppeld waarop we je nummer kunnen overnemen van je oude provider. Bijvoorbeeld of je nog in contract zit, of een opzegtermijn hebt (meestal 1 maand).

Stap 3: We communiceren de datum dat je nummer naar VoiceOne overgezet en je abonnement actief wordt. Je hoeft dus zelf niet op te zeggen.