APN instellingen mobiel

  1. Klantenservice
  2. Mobiele telefonie
  3. APN instellingen mobiel

Indien je bij VoiceOne een mobiel- of Vast-op-Mobiel abonnement afneemt, dien je de juiste APN-instellingen op je telefoon in te stellen om verbinding te maken met het internet. Je hebt hiervoor twee methoden om dat te doen. Handmatig, of via een automatisch proces. We leggen hieronder uit hoe beide processen werken.

Automatisch de APN-instellingen invoeren

Om de instellingen op je smartphone- of tablet automatisch te installeren verbind je het apparaat waarin je de VoiceOne-simkaart geplaatst hebt eerst met een WiFi-netwerk voor internettoegang. Vervolgens open je je internetbrowser op het apparaat en surf je naar de website: www.voiceone.nl/instellen-apn. Hier voer je vervolgens in welk type toestel je gebruikt zodat de tool de juiste configuratie kan bepalen. Vervolgens wordt gevraagd om je mobiele VoiceOne-telefoonnummer, voer deze in. Je ontvangt hierna een sms’je met een verificatiecode, type deze over in het veld op de website. Na verificatie met de code, ontvang je een sms’je met hierin een link om de configuratie voor jouw type toestel op te halen. Zodra je de link in dit sms-bericht aanklikt, wordt de configuratie op je telefoon gedownload. Volg vervolgens de stappen om dit configuratiebestand te installeren.

Kom je hier niet uit? Neem dan even contact met ons op. We helpen je graag verder!

Handmatig de APN-instellingen invoeren

Voor iOS (Apple-apparaten) doe je dit als volgt:

o Druk op de knop Instellingen.
o Druk op de knop Mobiel netwerk.
o Druk op de knop Mobiel datanetwerk.

Vul bij Mobiele data de volgende gegevens in:
APN: internet.mvno.mobi
Gebruikersnaam: mvno, Wachtwoord: mvno.
o Druk op de knop terug om de instellingen op te slaan.

Voor Android-apparaten doe je dit als volgt:

Druk op de knop Instellingen.
o Druk op de knop Meer (netwerken).
o Druk op de knop Mobiele netwerken.
o Druk op de knop Namen toegangspunten.
o Hier selecteer je internet.mvno.mobi. Als deze optie niet beschikbaar is, dan kan je een nieuw toegangspunt aanmaken en vul je bij APN internet.mvno.mobi in.
o Vul de volgende gegevens in. Bij Gebruikersnaam vul je mvno in. Bij wachtwoord vul je mvno in. Bij Verificatietype selecteer je PAP
o Druk op de knop terug om de instellingen op te slaan.

Kom je hier niet uit? Neem dan even contact met ons op. We helpen je graag verder!